Nu när smartphones blir allt dyrare så är det en bra ide att investera en lite slant på att skydda ens mobil. Därför kan det var bra att köpa några billiga mobiltillbehör så som mobilskal. Men vad ska du tänka på när du ska köpa mobilskal? Här kommer en guide på hur du väljer rätt mobilskal för din smartphone.

Hur klumpig är du?

Först och främst kan det vara bra att ställa sig frågan: Hur klumpig är du? Beroende på hur stor chans det är att du kommer tappa mobilen i toaletten, golvet eller bara utsätta den för olyckor, så är olika mobilskal mera lämpliga. De lite starkare mobilskalen har fördelen att bättre skydda din mobil men kan ofta vara klumpigare i utformningen. De skal som fokuserar på stil över funktion är just snygga men kanske inte skyddar lika mycket som behövs.

Tåliga skal

Där är en mängd olika slags skal i olika tåliga och hållbara variationer. Om du är den som tenderar att tappa din mobil ofta så kan ett stötdämpande skal vara något för just dig. Med det stötdämpande mobilskalet så skyddas smartphonen särskilt kring känsliga punkter så som hörnen på telefonen. Även vattentäta skal finns att köpa för den som jobbar nära vatten eller liknande. Detta kan vara bra för den med en aktiv livsstil som är mycket i rörelse. Kanske är där under träningen, jobbet eller bara på fritiden gånger mobilen kan riskera att bli tappad på hårt underlag.

Snygga & enkla skal

Mobilskal kommer också självklart i en tunnare och snyggare modell. Detta kan vara bra för den som inte är väldigt aktiv och inte riskerar att tappa sin mobil särskilt ofta. Denna kategori mobilskal kan även passa personen som värderar stil över funktionalitet. Dessa mobilskal är ofta tunna, i ett snyggt material eller design. Den smala designen gör även att mobilen passar lätt i fickan av tighta byxor eller liknande. De tunna skalen tenderar även att vara billigare, vilket tillåter en att ha flera skal för olika tillfällen. Beroende på färgen kläder du har på dig, vilket event du ska till, jobb eller fritid? Så kan du ha skal för just det tillfället på grund av att de är så billiga mobiltillbehör.

Plånbok

Plånboksskalen är för den som vill ha minimalt med prylar i fickorna. Köp ett mobilskal i läder eller konstmaterial beroende på din budget. Dessa skal erbjuder platser för att förvara kort och liknande saker. Dock är det viktigt att inte överfylla dessa mobilskal då stängningsmekanismen kanske förlorar sin funktion. Därför kan det vara en bra ide att välja ett mobilskal med en knapp istället för en magnetisk stängning som är en säkrare stängning.

Skal med ställ

För den som gillar att kolla videos på mobilen så kan ett mobilskal med ett ställ inbyggt bara en bra lösning för dig. Vissa har bara en liten fot som kan fällas ut för att stötta din smartphone i landscape-mode. Som nämnt innan kan detta verklig vara en bra funktion för de som gillar att se film eller videos på sin mobil, till exempel på tåget. Annars kan detta bli kombinerat med ett annat tillbehör till mobilen som är Bluetooth tangentbord. Då blir mobilen som en liten dator, perfekt för att skriva längre texter på språng.