plankbord

Plankbord, trenden som är här för att stanna?

Om du är på jakt efter ett matbor är där en stor chans att du har kollat på plankbord. Möjligtvis är det en trend, men kanske en som stannar med oss länge framöver. Det kan vara det råa materialet som har präglat hela inredningsindustrin de senaste åren. Eller så kan det vara det organiska och enkla uttrycket som fängslar så mång. Oavsett vad så älskar vi denna trenden! Därför kommer här några anledningar för varför du bör överväga att köpa ett plankbord nästa gång du dekorerar om.

Ett unikt matbord

Ett plankbord är en simpel konstruktion av fyra ben och några plankor. Var planka är en tjockare skiva av trä som är vald för att matcha hela bordet i uttryck och utformning. Välj en producent med omsorg så att du säkrar dig att bordets plankor ser jämna och ensartade ut. Dock är vi helt besatta av naturliga och vågiga kanter på bordet. Dessa organiska formerna skapas när snickaren skiljer träet från barken och slipar till en mjuk finish. Smycka ditt hem med ett raffinerat inslag från skogen.

Plankbord och slittålighet

Många blir oroliga när de överväger att ha naturmaterial som matbord. Nervositet omkring fuktringar och fettfläckar kan vara avskräckande, men det finns några trick för att undvika bruksspår. Se till att ditt plankbord är behandlat med vattenavvisande vax, som hjälper till med att skydda träet. På så vis behöver du inte vara orolig när barnen är små eller när du har fest. Om du väljer ett rejält plankbord, så som ett från Hipstory, så har du också möjligheten att slipa ner bordet och behandla det igen. Detta för att deras bord är gjorda av massiv tall eller ek som tillåter en att slipa ner ett lager för att komma av med skavanker och slitage som uppstår över året. Detta resulterar i ett bord som kan hålla i decennier. 

Raffinerad och modern inredning med träbord

Tänker du att plankbord är för enkla och organiska i deras utformning? Då kanske du bör överväga ett fiskbensbord. Detta traditionella parkettmönster gör sig fantastiskt väl som bordsskiva. Se till att hitta fiskbensbord med rätt tjocklek på träet så att det är slittåligt och mottagligt för behandling. Detta lite mer raffinerade alternativ till ett plankbord lyfter vart modernt hem till nya höjder. 

Välj det rätta matbordet med omsorg och med din livsstil i omtanke så kommer du alltid vara nöjd. Vi rekommenderar den danska producenten Hipstory. De producerar alla deras bord för hand och har fantastisk kundservice så att du är säkrad en bra upplevelse!