Bästa kikarna 2019

Kikkertland erbjuder ett spännande sortiment av kikare, tubkikare, teleskop, mikroskop, förstoringsglas, samt specialgjorda varianter av kikare och tillbehör. Hos Kikkertland kan du hitta välkända varumärken som Nikon, Olympus, Skywatcher, Celestron, Fujinon, Zeiss och många fler.

Vilka är de bästa kikarna 2019? Vi guidar dig till rätt val av kikare i varje kategori.

Fågel- och naturkikare

Kikkertland har ett stort och brett utbud av kikare som är idealiska för fågelskådning, jakt, och natur. Bland kikare för fågel och natur rekommenderar vi Nikon Monarch, Vanguard Endeavor, och Vortex Viper. Även Vortex Fury, Helios Lightwing, samt Viewlux ED är att rekommendera i denna kategori.

All round kikare

För all round kikare finns ett flertal olika typer. De bästa märkena är Nikon, Jaeger, Vanguard, och Viewlux, och vi rekommenderar bland annat kikare från serierna Nikon Marine, Jaeger Elite, Nikon Action, Vanguard Vesta, samt Viewlux Sport.

Kompakt- och minikikare

Bland kompakt- och minikikarna rekommenderar vi Zeiss Terra, Vortex Diamondback, Jaeger Elite, samt Vortex Vanquish.

Teaterkikare

Hos de handhållna teaterkikarna kommer de bästa i kategorin från Olympus, Nikon, Vanguard, och Viewlux.

Marin- och båtkikare

En bra båtkikare är en viktig del av din båtutrustning och ökar säkerheten ombord. Bland marin- och båtkikare kommer de bästa kikarna från Fujinon, Stabino, Technostabi, Steiner, Nikon, och Helios.

Monokikare

En monokikare tar liten plats och är enkel att ta med när du reser eller vandrar. Med denna kikare använder du bara ena ögat och den är därför enkel att använda. De bästa monokikarna kommer från Zeiss, Vortex, Barr and Stroud, Levenhuk, Helios, samt National Geographic.

Nattkikare

Kikkertland har ett brett utbud av nattkikare för användning i totalt mörker. Kända nattkikare kommer från Luna Optics, FLIR, Yukon, Omegon, och National Geographic.

Termiska kikare

Termiska kikare och kameror kan bl.a. användas till jakt, övervakning eller för att se värmeförluster. FLIR är specialister på termiska kikare och du kan hitta ett antal varianter hos Kikkertland.

Avståndsmätare och golfkikare

En avståndsmätare är perfekt för jakt och golf. Genom ett enkelt knapptryck mäter kikaren avståndet till det du tittar på med hjälp av laser. Bland avståndsmätare kommer de bästa sorterna från Vortex, Nikon, och Jaeger. De bästa golfkikarna kommer från Nikon Coolshot och Jaeger LRF.

Tubkikare

Med en tubkikare får du en högre förstoring – detta innebär också att du måste ha kikaren på ett stativ eftersom du inte kan hålla kikare med så hög förstoring stilla själv. Riktigt bra tubkikare kommer från Kowa, Zeiss och Viewlux, och du kan även hitta varianter från Nikon och Helios.

Observationskikare

Observationskikare med stora linser ger fantastiskt ljus och är bra för långa avstånd och för astronomiska observationer. Dessa kikare har stora linser från 70mm-110mm. Kowa och Viewlux erbjuder de bästa observationskikarna.

Mässingskikare

Mässingskikare med kvalitetsoptik. Dessa kikare är perfekt funktionella tubkikare som kan användas både till landskapsobservation och astronomiska observationer. Mässingskikare i klassiskt snitt kan du hitta från Fine Brass, Helios och Omegon.

Teleskop

Astronomiska teleskop, även kallat stjärnkikare, kan ge fantastiska upplevelser om man får en bra grund. Kända teleskopmakare är Celestron, Skywatcher, Helios, Kowa och Viewlux, och det är bland dessa märken du hittar teleskop med bäst prestanda.

Mikroskop

Vi har ett stort utbud av mikroskop. Här kan du välja mellan monokulära mikroskop, binokulära mikroskop eller digitala mikroskop. Utöver det har vi också tillbehör till mikroskop, som t.ex. objektglas, täckglas och petriskålar. De bästa mikroskopen kommer från märkena Optika, Esenbach, Zenith, och Celestron.